Buikvet verbranden

Buikvet verbranden is, helaas,  geen kwestie van gewoon wat minder eten. Natuurlijk hopen we allemaal dat het zo simpel is, maar dan had iedereen het wel gedaan. Buikvet ontregled je hele systeem. Het is geen passief vet dat op je lichaam zit, maar het is een actief orgaan (in de zin dat het echt eigen hormonen produceert). Het hebben van overtollig buikvet staat dus direct in verbinding met het ontregelen van je hele lichaam. Buikvet scheidt daarnaast een stof af waardoor depressieve klachten gaat voelen. En die depressieve gevoelens maken het dan weer moeilijker om gezond te gaan eten en sporten. Je hebt dan een extra steuntje/duw in de rug nodig om dit om te draaien.

De personal trainers van Iron Lifestyle weten hier alles van. Zij trekken je uit je luie stoel zodat jij snel aan de slag gaat met buikvet verbranden. 

Buikvet verbranden: 7 iron lifestyle tips.

Internet staat vol met tips, oefeningen en uitleg. Wij vertellen je graag wat écht bijdraagt aan buikvet verbranden. Hieronder 7 tips om de strijd aan te gaan met overtollig buikvet en over te gaan op buikvet verbranden.

Buikvet verbranden tip 1: eet meer vezels

Buikvet verbranden begint met het eten van voedingsvezels. Voedingsvezels geven je sneller een vol gevoel. Hierdoor ga je kleinere porties eten en eet je dus minder. Daarnaast zorgen deze vezels ervoor dat de darmen beter aan het werk gezet worden. Beter werkende darmen halen weer meer voedingsstoffen uit je voeding en je hebt dus in totaal minder calorieën nodig. Klinkt logisch toch? Je vindt veel voedingsvezels in: noten, zaden, pitten, groentes en fruit.

Buikvet verbranden tip 2: Krachttraining

Hier komt onze expertise aan bod. Krachttraining is namelijk een perfecte manier van buikvet verbranden. De inspanning die je levert zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt. Maar dit is niet het enige voordeel. Krachttraining zorgt ook voor een juiste hormoonbalans in je lichaam. En deze balans zorg er weer voor dat je makkelijker buikvet verbrand.

Daarnaast zullen de spieren die je opbouwt tijden je krachttraining je helpen om een hogere ruststofwisseling te krijgen. Je verbrand dan calorieën zonder dat je er wat voor hoeft te doen. Je kunt ook buikvet verbranden zonder aan sport of krachttraining te doen, maar wij raden natuurlijk aan om lekker te komen sporten. Onze personal trainers zorgen ervoor dat jij tijdens je training routine, optimaal je spieren aanroept. Hierdoor train je op de juiste manier en blijven blessures uit.

Buikvet verbranden tip 3: eet meer eiwitten

Dat vezels goed zijn las je al bij tip 1. Maar naast vezels zijn eiwitten ook belangrijke voedingsstoffen die je helpen om buikvet te verbranden. Eiwitten hebben namelijk flink wat tijd nodig om af te breken in je darmstelsel. Doordat dit langer duurt heb je minder snel het honger gevoel terug. Dus door eiwitten te eten heb je minder (vaak) honger. En minder eten zorgt ook voor minder calorie inname. Je vindt veel gezonde eiwitten in: vlees, vis, ei, kip, soja, maar ook in noten zaden en pitten.

Buikvet verbranden tip 4: Eet natuurlijk

Natuurlijk en onbewerkt eten eten is eigenlijk de belangrijkste tip bij buikvet verbranden. Heel veel producten die we eten komen uit de fabriek. Deze producten worden vaak aangevuld met suiker, zout geur- en smaakstoffen. Daarnaast zitten er weinig voedingsstoffen in zoals vitaminen en mineralen. Als je écht buikvet wilt verbranden is het van groot belang om natuurlijk en onbewerkte producten te eten. Suikers en smaakstoffen zorgen ervoor dat je snel veel te veel eet. Hierdoor raken je hormonen uit balans. 

Buikvet verbranden tip 5: Omega-3 olie

De balans tussen omega-3 en omega-6 vetzuren in je lichaam is erg belangrijk voor je gezondheid. Omdat we tegenwoordig veel omega-6 binnen krijgen (via plantaardige oliën) en juist weinig omega-3 (vis is bijna de enige goede omega-6 bron) is de verhouding bij veel mensen uit balans. Door dagelijks omega-3 capsules te nemen help je jouw lichaam weer in balans te brengen.

Buikvet verbranden tip 6: Geen frisdranken en vruchtensappen

De echte dikmakers zijn frisdranken en vruchtensappen. Deze zitten namelijk vol met suiker. Zelf versgeperste sinaasappelsap bevat vaak wel 20 gram suiker per glas. Buikvet verbranden kan dus al starten door deze suikerbommetjes te vermijden. Zelf vinden wij een karaf water met schijfjes komkommer, gember en munt een prima vervanger. Laat het karaf 15 minuten staan en dan zijn de smaken in het water opgenomen. Dit is een perfecte vervanging zonder de suiker.

Buikvet verbranden tip 7: Minder stress en voldoende slaap

Tijdens je slaap is je lichaam druk met een grote schoonmaak bezig. Het maakt de nodige hormonen aan, het repareert wondjes en nog veel meer. Voldoende slaap draagt bij aan deze goede balans en een lichaam dat in balans is zal buikvet verbranden. Slaap minimaal 7,5 uur per nacht en probeer niet na 23:00 uur naar bed te gaan. Stress kan erg ongezond zijn en is voor veel mensen een reden dat ze te veel buikvet hebben. 

Onze conclusie: focus op voeding en leefstijl

De ene persoon slaat makkelijk buikvet op dan de ander. En het is absoluut makkelijker om buikvet te verbranden als je jong bent. Helaas is dit niet anders. Maar het is voor iedereen mogelijk om een slanke buik te hebben. Als je twee kinderen hebt gekregen en je zit in de overgang, dan zal het niet lukken om dezelfde buik te krijgen als toen je 21 was. Maar dat zou ook niet het doel moeten zijn. Een gezond lichaam zonder overtollig buikvet, dat is het streven.